Wie staat aan het roer

Kun je Google sturen? Of stuurt Google jou?

Dat is waar niemand een honderd procent antwoord op heeft. Als je denkt dat je geen invloed hebt op de rankings zit je er naast en als je denkt dat je het wel hebt zit je er ook naast. Yes, kun je niks mee.

Maar het geheim van dit antwoord ligt in de updates van Google. Die zijn inmiddels zo talrijk, dagelijks zelfs, dat wanneer jij denkt het eindelijk ontdekt te hebben ligt de volgende dag al weer een update voor je neus.

Kan je omhoog of ook vaak weer omlaag. Maar en dat is het geheim: Google geeft ook aanwijzingen die voorkomen dat je erg geraakt wordt door al die golfslag bewegingen.

Een belangrijke reden dat je een gevoelig doelwit wordt voor die updates zijn:

Broodje aap verhalen

de h1 tag

Heb er een paar en om te beginnen een makkelijke: de H1 tag. Je mag er maar 1 per pagina want anders…

screenshot, 1 vraag 2 antwoorden, een kenmerk van internet . Wat je ook denkt of gelooft, op internet vind je altijd het juiste antwoord. Maar of dat ook echt helpt……

Je hebt een seo plug in nodig

O.k. de SEO plugin. Het zijn grote brokken software die invloed hebben op de prestaties van jouw website. Ik heb er 2 getest en beide keren had dat geen enkele invloed op de posities van mijn websites. Natuurlijk je kan zeggen: had je ze wel goed ingesteld? 1 ding is zeker, hoe en wat staat volledig uitgekauwd overal op internet.

De meta description is super belangrijk.

Maar wat is de praktijk? Meer en meer kiest Google, mede door het voortdurende leerproces van het algoritme, zelf wat ze in de snippet zetten en/of passen dat aan aan wat voor zoekopdracht er ingetoetst wordt. Dus super belangrijk, ik zou het niet zo stellen.

Hoe kun je Google dan wel sturen

Ik zou stellen: niet. Waar Google zichzelf steeds meer in specialiseert is het beste antwoord mogelijk op de zoekstring. Euh, nee, niet omdat ze gek zijn op een geweldig internet. Maar wel gek op stijgende ads inkomsten. Daarvoor hebben ze dan wel weer het beste antwoord, van jou, nodig. En dat lukt ze prima. Check de websites van RTL en Dutch Cowboys.

Je kunt dan ook met 1 artikel voorkomen in meerdere snippets. Als je schrijft kun je hierop inspelen. Daarvoor heb ik een beproefde methode waarbij ik Google Ads, Pinterest en Ubersuggest en Semrush gebruik .

Als je niet schrijft waar mensen naar zoeken zal je het zelfde lot ondergaan als die ruim 95% van de 70 miljoen posts die er dagelijks bij komen: de bodem van het internet.

Natuurlijk kun je denken dat mensen dan niet of minder zullen doorklikken en in de praktijk kan dat zijn. Als een kort antwoord volstaat dan. Bijvoorbeeld: hoe zwaar weegt een kip zonder kop, of zoiets dan.

Maar wanneer je site een meer specialistisch iets aanbiedt heb je daar veel minder last van. Het echte probleem, en dat is weer een kort uitstapje dan, is vaak het verdien model dat rammelt.

In het kort: als je verdien model niet genoeg oplevert om met Google Ads te werken dan ben je nog niet op het goede spoor. Wil je schalen dan kun je niet zonder adverteren. Ook al omdat Google steeds meer voorrang geeft aan betaalde resultaten. En mocht je denken dat mensen niet op ads klikken, nou ja je raad het al, ligt dat ook aan de ads teksten.

Nou, wie staat er dan echt aan het roer?

Google heeft de meeste voorzieningen en ze spelen het beste in op wat mensen nu willen. Maar het is ook weer niet zo dat je geen invloed hebt. Maar veel websites falen omdat ze niet aan aan deze 4 voldoen om over nummer 5 maar te zwijgen.

  • wat brengt het mij op,
  • hoe kan ik je vertrouwen,
  • waarom zou ik je geloven
  • en vind ik je aardig.

Nou nummer 5 dan: vermaak. Hoe je dat brengt? Nou, bijvoorbeeld op de manier waarop je schrijft: je kunt schrijven gaat jouw Analytics niet omhoog?’ Of: ‘Speelt jouw analytics flatliner?’ Die laatste is dan wel een beetje plat taal gebruik om in de beeldspraak te blijven. Dat hangt dan weer van je doelgroep af.

Scroll naar boven
PortretPassie
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.